Sigaren Magazijn In het Vosje

Utrecht

Utrecht is hét kloppende hart van Nederland. Het is één van de bekendste steden en telt 330.000 inwoners. Naast de vele inwoners, winkels en andere bezienswaardigheden, heeft Utrecht het grootste treinstation van Nederland met ruim 285.000 treinreizigers per dag.

Het is een stad met een bijzondere dynamiek. Een kleine middeleeuwse binnenstad die zijn vleugels heeft gespreid. Daarnaast is Utrecht, mede door zijn centrale ligging, een toonaangevende beurzen- en conferentiestad.

Wanneer u denkt aan Utrecht, denkt u aan de Domtoren. De Domtoren is het symbool van Utrecht. Met 112 meter hoog, is het de hoogste kerktoren van Nederland; in 465 traptreden ben je boven en beleef je een ongelofelijk uitzicht over de stad.

Ook openbaar vervoer speelt een grote rol in de stad, en dan vooral de trein. In Nederland liggen al ruim 175 jaar spoorwegen, waarvan de oude historische treinen verzameld zijn in Utrecht. Het spoorwegmuseum, te Utrecht, is zeker een bezoekje waard.

Utrecht heeft natuurlijk ook zeer bekende inwoners. Bij de naam Dick Bruna (geboren te Utrecht) wordt direct de link gelegd met Nijntje. In Utrecht is een speciaal Dick Bruna huis, waarin al het werk van Dick Bruna getoond wordt. Nijntje, het design-icoon van Bruna, vormt hierin een belangrijke spil.